Olimpiai bajnok diákok Beauty Kiállítás

Olimpiai bajnok diákok – bemutatkozik a győztes csapat

Hogyan merült fel, hogy indultok kozmetikus tanulóknak szóló versenyt az Őszi Beauty Diákolimpiáján?
A diákolimpia hirdetését a Facebookon láttam meg augusztusban, rögtön reagáltam rá, kértem információt, amit szinte azonnal meg is kaptam. Így volt időm átgondolni a lehetőségeinket. Szimpatikus volt a versenyleírás, emellett időszerű is volt egy ilyen megmérettetés, mert végzős osztályom volt. Miután az iskola vezetése is támogatott, nem volt más hátra, mint nevezni és készülni.

Két csapattal is indultatok…
Az, hogy ki kerüljön a két csapatba nem is volt kérdés számomra, nem volt nehéz kiválasztani a jó tanuk közül a legjobbakat. A nevezéshez feltételként szabott kérdéseket önállóan készítették a tanulók, nekünk csak átolvasnunk kellett. A továbbiakban úgy gondoltuk, hogy rendszerezésre van szükség és az esetleges gyenge pontok átbeszélésére. Ebben a munkában segítségemre volt Győrfi Lívia kolléganőm is.

„A Diákolimpia színpadon zajló megmérettetésén nemcsak tudás kellett a jó megoldásokhoz, hanem gyorsaság, talpraesettség, helyzetfelismerés és persze szerencse.”

Nehéznek éreztétek a versenyt?
A kérdések az írásbeli fordulón nem voltak nehezek, lefedték a tananyagot. A szóbeli színpados változata nagyon izgalmas volt. Itt nemcsak tudás kellett a jó megoldásokhoz, hanem gyorsaság, talpraesettség, helyzetfelismerés és persze szerencse is. Ez most nekünk sikerült! Nagy volt az öröm az eredményhirdetéskor, a győzelem egy látványos elismerése a munkánknak.

Indultok a következő Diákolimpián is?
Idén sajnos mi nem indulhatunk, elsős osztállyal még korai lenne egy ilyen megmérettetés – de majd jövőre…

Pálinkás Andrea, a győztes
csapat felkészítő tanára

Bemutatnád röviden az iskoládat, a Szekszárdi SZC. Ady Endre SZKI.-t?
A mi iskolánk a megyében a legnagyobb szakképző intézmény, szakgimnáziumi, szakközépiskolai és érettségi utáni szakképzős osztályaink is vannak. Az elmúlt években a kozmetikusképzésünk kiegészült a szépészeti ágazati képzéssel, így már szakmai érettségi is volt nálunk.
A kozmetikusképzésben mindig kiemelt helyen kezeltük, kezeljük a smink-tanítást, ami lassan 13 éve órarendszerűen működik.  Ez a sminkversenyeken elért eredményeinken is meglátszik. A Pécsi régiós sminkversenyről az idén is elhoztuk az az I. és a II. helyezést. Az SZKTV-én is rendszeresen vannak szép eredményeink.
Igyekszünk a képzés keretein belül minden olyan lehetőséggel élni – például kreatív környezet kialakításával –  ami elősegíti, hogy a diákok szeressenek hozzánk iskolába járni, szeressék meg a szakmát, érezzék meg a benne rejlő lehetőségeket, és találják meg egyúttal a magukban rejlő lehetőségeket is, mert vallom, hogy mindenki tehetséges valamiben, a mi dolgunk megkeresni azt, hogy miben.
Nagyon népszerű divatos szakmáról beszélünk, amely komoly szaktudást igényel. A mi kozmetikusképzésünk lehetőséget ad, hogy megfelelő tudásalappal induljanak a kezdő szakemberek – ez az út persze hosszú, amit végig kell járni…